Το καλάθι είναι άδειο
ΣΥΝΟΛΟ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ
65,45 €
Αγορές με Πιστωτική / Χρεωστική κάρτα / PayPal

Το Σκανδιναβικό design αν και υπάρχει από την δεκαετία του 1950, παραμένει ένα από τα πιο μοντέρνα στυλ διακόσμησης ακόμα και σήμερα. Κύρια χαρακτηριστικά του είναι ο μινιμαλισμός, η απλότητα και η λειτουργικότητα.

Περιλαμβάνει τη χρήση φυσικών υλικών όπως δέρμα και ξύλο κι επηρεάζεται συχνά από μια σύνδεση με τη φύση, η οποία συνδυάζει φυσικά σχήματα, abstract και τη χρήση φυσικών στοιχείων.

Αν θέλετε να διακοσμήσετε τον χώρο σας με Σκανδιναβικό στυλ αλλά δεν ξέρετε ή δεν είστε σίγουροι πως, παρακάτω σας έχουμε την λύση.

Επιλέξτε «ζεστά» υφάσματα

Το must στοιχείο για τη διακόσμηση των Σκανδιναβικών σπιτιών είναι η χρήση ζεστών χαλιών και textiles λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στις Σκανδιναβικές χώρες. Επειδή όμως στη χώρα μας επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες, ειδικά τώρα πλησιάζοντας προς το καλοκαίρι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο ανάλαφρο και πιο καλοκαιρινό χαλί.

Επιλέξτε απαλούς διακοσμητικούς τόνους

Όπως είπαμε προηγουμένως, ένα από τα κύρια στοιχεία της Σκανδιναβικής διακόσμησης είναι η απλότητα. Διακοσμήστε τον καναπέ με ριχτάρια και μαξιλάρια με σχέδια γεωμετρικά σχήματα και διακοσμήστε το τραπεζάκι σαλονιού με κεραμικά βάζα.

Συνδυάστε ξύλο και μέταλλο

Τα έπιπλα σε ένα συνηθισμένο Σκανδιναβικό σπίτι, όπως το τραπεζάκι του σαλονιού και οι καρέκλες, είναι από ξύλο. Η τελευταία τάση όμως στο Σκανδιναβικό design είναι ο συνδυασμός μεταλλικών φινιρισμάτων και ξύλινων στοιχείων.

Διακόσμηση με φυτά και φρέσκα λουλούδια

Διακοσμήστε το σκανδιναβικό σαλόνι με φυτά και φρέσκα λουλούδια και δώστε χρώμα και ζωντάνια στο χώρο σας.

Εστιάστε στα ουδέτερα χρώματα

Η παλέτα του Σκανδιναβικού design περιλαμβάνει 4 συγκεκριμένες αποχρώσεις: το άσπρο, το γκρι, το καφέ και το μαύρο. Ένα bonus tip εδώ είναι η χρήση του λευκού χρώματος για να ξεχωρίζουν τα έπιπλα και τα διακοσμητικά στοιχεία.

Κατάλληλος φωτισμός

Ο φωτισμός στο Σκανδιναβικό σπίτι είναι κι αυτό ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία καθώς το φως της ημέρας στις σκανδιναβικές χώρες διαρκεί μόλις 7 ώρες. Επιλέξτε φωτιστικά οροφής με βιομηχανικό σχεδιασμό και διακοσμητικά κεριά που θα δημιουργήσουν ένα άνετο και ρομαντικό Σκανδιναβικό σαλόνι.

Σκεφτείτε απλά και λειτουργικά

Τραπέζια, καρέκλες, καναπέδες και η υπόλοιπη σκανδιναβική διακόσμηση πρέπει να έχουν μοντέρνα πινελιά με λείες και στρογγυλεμένες άκρες. Ο σκανδιναβικός σχεδιασμός χαρακτηρίζεται επίσης από την καινοτόμο και λειτουργική χρήση του χώρου, οπότε είναι συνηθισμένη η χρήση βιβλιοθήκης πολλαπλών επιπέδων σε ένα σκανδιναβικό σαλόνι.

Επιλέξτε abstract πίνακες

Δημιουργήστε μια wall gallery συνδυάζοντας δύο και περισσότερα abstract posters δημιουργώντας ένα minimal αποτέλεσμα.

Επιλέξτε μια ταπετσαρία τοίχου με σχέδιο μοτίβο

Διακοσμήστε τον τοίχο με μία ταπετσαρία τοίχου με σχέδιο μοτίβο που θα δώσει βάθος στο χώρο σας και θα τον κάνει να φαίνεται μεγαλύτερο παραμένοντας παράλληλα σε Σκανδιναβικό στυλ διακόσμησης.

Χρησιμοποιώντας τις παραπάνω ιδέες θα μπορείτε να δημιουργήσετε έναν χώρο όμορφο, λειτουργικό και απλό όπως ορίζει το Σκανδιναβικό design.

* Δείτε την συλλογή επίπλων Berzera για ολοκληρωμένη Σκανδιναβική διακόσμηση.