Το καλάθι είναι άδειο
ΣΥΝΟΛΟ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ
65,45 €
Αγορές με Πιστωτική / Χρεωστική κάρτα / PayPal

Πίνακες Σπύρος Βασιλείου

Πίνακες με έργα διάσημων ζωγράφων είναι η ιδανικότερη επιλογή για μια όμορφη και ξεχωριστή διακόσμηση των τοίχων κάθε σπιτιού. Αν και εσείς θέλετε να διακοσμήσετε εκπληκτικά το σπίτι σας με έργα διάσημων Ελλήνων ζωγράφων, στη συλλογή της Walls θα βρείτε πίνακες με έργα του Σπύρου Βασιλείου για να επιλέξετε.

Τα υπέροχα θέματα των έργων του Σπύρου Βασιλείου, σε συνδυασμό με τις ιδιαίτερη αποχρώσεις τους, θα κάνουν το χώρο σας ένα πραγματικό αριστούργημα! Εσείς, βρείτε στη συλλογή με τους πίνακες που σας παρέχουμε και επιλέξτε τα αγαπημένα σας έργα του Σπύρου Βασιλείου, που θέλετε να κοσμούν το χώρο σας.

Μπορείτε, επίσης, να επιλέξτε παραπάνω από έναν πίνακα, για να δημιουργήσετε και ένα εκπληκτικό gallery wall, που θα τραβήξει τα βλέμματα όλων! Αν θέλετε να αναδείξετε ακόμα περισσότερο το στιλ του πίνακα που θα επιλέξετε, ζητήστε μας να την τοποθετήσουμε τον πίνακα και στην κορνίζα της επιλογής σας. Στο λεπτό θα δείτε το έργο ακόμα πιο εντυπωσιακό!

Βρέθηκαν 15 προϊόντα
Ταξινόμηση:
Εμφάνιση:
από
11,70€
από
11,70€
από
11,70€
από
11,70€
από
11,70€
από
11,70€
από
11,70€
από
11,70€
από
11,70€
από
11,70€

Ο Σπύρος Βασιλείου (16 Ιουνίου 1903 – 22 Μαρτίου 1985) ήταν σπουδαίος Έλληνας καλλιτέχνης, που ασχολήθηκε με την αγιογραφία, τη χαρακτική, αλλά παράλληλα ήταν και σπουδαίο σκηνογράφος, διακοσμητής, συγγραφέας και δάσκαλος.

Σπούδασε στην Σχολή Καλών Τεχνών του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με υποτροφία, με δασκάλους τους Λύτρα και Καλούδη. Την πρώτη ατομική του έκθεση με έργα του την έκανε το 1929 σε γκαλερί Στρατηγοπούλου. Το 1930 απέσπασε το Μπενάκειο Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών.

Έργα του Σπύρου Βασιλείου μπορείτε να βρείτε και να θαυμάσετε σε ιδιωτικές συλλογές σε Ελλάδα και εξωτερικό. Πιο συγκεκριμένα, έργα του θα βρείτε:

  • Εθνική Πινακοθήκη

  • «Atelier Σπύρου Βασιλείου» (το σπίτι του στην Αθήνα που λειτουργεί ως μουσείο)

Το έργο του Σπύρου Βασιλείου βασιζόταν στην επιστροφή στις ρίζες της ελληνικής τέχνης. Για αυτό τα περισσότερα έργα του απεικόνιζαν το φυσικό και αστικό ελληνικό τοπίο, αλλά και σκηνές από την καθημερινότητα.

Τα έργα του παρουσιάζονται με μια ονειρική διάθεση, αποτυπώνοντας την πορεία του ελλαδικού χώρου από την μεσοπολεμική περίοδο έως και τις δεκαετίες της αντιπαροχής. Με το έργο του ο Βασιλείου προσπάθησε να συναντήσει τις τάσεις άλλων ευρωπαϊκών κινημάτων, για να δει τον τρόπο με τον οποίο προσλάμβαναν την καλλιτεχνική ζωή στην Αθήνα.