Το καλάθι είναι άδειο
ΣΥΝΟΛΟ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ
65,45 €
Αγορές με Πιστωτική / Χρεωστική κάρτα / PayPal

Πίνακες Νικηφόρος Λύτρας

Αφίσες με έργα διάσημων ζωγράφων είναι μια ιδιαίτερα αγαπημένη επιλογή για τη διακόσμηση κάθε σπιτιού ή και επαγγελματικού χώρου. Αν θέλετε και εσείς να ανανεώσετε υπέροχα τη διακόσμηση του αγαπημένου σας χώρου, δίνοντάς του κύρος, η Walls σας παρέχει μια μεγάλη επιλογή από πίνακες έργων του Νικηφόρου Λύτρα.

Μέσα στη συλλογή μας θα βρείτε υπέροχους πίνακες με έργα του Νικηφόρου Λύτρα, για να επιλέξετε τους αγαπημένα σας, που θα στολίζουν το αγαπημένο σας δωμάτιο. Είτε μεμονωμένα, είτε σε gallery wall, οι πίνακες θα απογειώσουν εκπληκτικά την αισθητική του χώρου σας και θα κλέψουν τις εντυπώσεις όλων!

Απλά επιλέξτε αυτόν που ταιριάζει τέλεια με το προσωπικό σας στιλ, και δείτε το χώρο σας να μεταμορφώνεται στο λεπτό. Φυσικά, αν θέλετε, μπορείτε μαζί με την αφίσα, να επιλέξετε και την ιδανική κορνίζα που θα τη φιλοξενεί. Έτσι, η κορνίζα θα αναδείξει ακόμα περισσότερο το έργο αλλά και τη διακόσμησή σας.

Βρέθηκαν 15 προϊόντα
Ταξινόμηση:
Εμφάνιση:

Ο Νικηφόρος Λύτρας (1832 – 13 Ιουνίου 1904) ήταν ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες ζωγράφους του 19ου αιώνα. Από μικρή ηλικία, είχε καταφέρει να εκπλήξει πολλούς με ο έμφυτο και πλούσιο ταλέντο του, ενώ μόλις έφτασε στην ηλικία των 18 ετών πήγε στην Αθήνα και γράφτηκε στο Σχολείο των Τεχνών.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του στη ζωγραφική, είχε δασκάλους τον Ludwig Thiersch, τους αδερφού Μαργαρίτη αλλά και τον Raffaelo Ceccoli. Στη συνέχεια, με υποτροφία, μεταφέρθηκε στο Μόναχο και σπούδασε στην Βασιλική Ακαδημία των Καλών Τεχνών, με δάσκαλο τον Karl von Piloty.

Κατά τη διάρκεια της καλλιτεχνικής του πορείας, το έργο του Νικηφόρου Λύτρα πέρασε και αυτό από διάφορες φάσεις. Όσο ήταν μαθητής στο Μόναχο, ασχολήθηκε με την ιστορική ζωγραφική, παίρνοντας θέματα από την ελληνική μυθολογία και ιστορία.

Γυρνώντας πίσω στην Ελλάδα, έκανε στροφή και ασχολήθηκε περισσότερο με τις προσωπογραφίες. Έτσι, συνεχίζοντας την καλλιτεχνική του πορεία ως προσωπογράφος της «καλής κοινωνίας», φιλοτέχνησε ολόσωμα μνημειακά πορτρέτα μελών των οικογενειών Σερπιέρη, Καυτατζόγλου, διευθυντών της Εθνικής Τράπεζας και άλλων επιφανών Αθηναίων.

Έπειτα, καθώς ο Λύτρας διακατεχόταν από την ανάγκη της απόδειξης της ιστορικής συνέχειας των Ελλήνων, θεωρήθηκε εισηγητής των ηθογραφιών. Τέλος, χάρη στην πολύχρονη θητεία του ως καθηγητή στη Σχολή Καλών Τεχνών έθεσε τις βάσεις για την ανάπτυξη της σύγχρονης ελληνικής ζωγραφικής, προτρέποντας παράλληλα τους μαθητές του να είναι ανοιχτοί στις νέες τάσεις.

Όποιος θέλει να δει και να θαυμάσει από κοντά το πολύτιμο ζωγραφικό έργο του Νικηφόρου Λύτρα, θα βρει έναν μεγάλο αριθμό έργων του στην Εθνική Πινακοθήκη, στην Αθήνα.